Kampung Naga tėh pernahna aya di jajalaneun antara Garut-Tasikmalaya, nya ėta di wilayah administrasi Dėsa Nėglasari, Kecamatan Salawu, Kabupatėn Tasikmalaya, Provinsi Jawa Barat,Jarak ti puseur dayeuh Bandung ka Kampung Naga teh kurang leuwih 90 km, lamun dijugjug make’ kendaraan Kira-kira 2-3 jamna. Kampung nu aya di hiji lėngkob nu subur diwatesan ku leuweung larangan. Anu ceuk urang Kampung Naga mah eta leuweung nu aya di beulah Kulon Eun Kampung Naga tėh dianggap karamat teu meunang sagawayah disaba, lantaran di jero ėta leuweung aya makam karuhun masyarakat KamPung Naga. Ari di beulah wetan diwatesan ku Walungan Ciwulan nu huluwo tananana ti Gunung Cikuray Garut. Kampung Naga kaasup hiji pakampungan nu masarakatna masih nyeKel deleg tali paranti ditinggal karuhunna. Kahirupan sapopoe’na Kampung NaGa teh e’stuning basajan pisan bėda jeung pakampungan-pakampungan Tatar Sunda sėjėnna. Aya dibeulahmana leuweung larang tėh?

Kampung Naga tėh pernahna aya di jajalaneun antara Garut-Tasikmalaya, nya ėta di wilayah administrasi Dėsa Nėglasari, Kecamatan Salawu, Kabupatėn Tasikmalaya, Provinsi Jawa Barat,Jarak ti puseur dayeuh Bandung ka Kampung Naga teh kurang leuwih 90 km, lamun dijugjug make’ kendaraan Kira-kira 2-3 jamna. Kampung nu aya di hiji lėngkob nu subur diwatesan ku leuweung larangan. Anu ceuk urang Kampung Naga mah eta leuweung nu aya di beulah Kulon Eun Kampung Naga tėh dianggap karamat teu meunang sagawayah disaba, lantaran di jero ėta leuweung aya makam karuhun masyarakat KamPung Naga. Ari di beulah wetan diwatesan ku Walungan Ciwulan nu huluwo tananana ti Gunung Cikuray Garut. Kampung Naga kaasup hiji pakampungan nu masarakatna masih nyeKel deleg tali paranti ditinggal karuhunna. Kahirupan sapopoe’na Kampung NaGa teh e’stuning basajan pisan bėda jeung pakampungan-pakampungan Tatar Sunda sėjėnna. Aya dibeulahmana leuweung larang tėh?

  1. Kuloneun Kampung Naga
  2. Kalėreun Kampung Naga
  3. Wėtaneun Kampung Naga
  4. Hareupeun Kampung Naga
  5. Kiduleun Kampung Naga
Baca Juga :  Sultan Hasanudin adalah salah satu tokoh yang memimpin perlawanan terhadap Belanda di daerah?

Jawaban: A. Kuloneun Kampung Naga.

Dilansir dari Ensiklopedia, kampung naga tėh pernahna aya di jajalaneun antara garut-tasikmalaya, nya ėta di wilayah administrasi dėsa nėglasari, kecamatan salawu, kabupatėn tasikmalaya, provinsi jawa barat,jarak ti puseur dayeuh bandung ka kampung naga teh kurang leuwih 90 km, lamun dijugjug make’ kendaraan kira-kira 2-3 jamna. kampung nu aya di hiji lėngkob nu subur diwatesan ku leuweung larangan. anu ceuk urang kampung naga mah eta leuweung nu aya di beulah kulon eun kampung naga tėh dianggap karamat teu meunang sagawayah disaba, lantaran di jero ėta leuweung aya makam karuhun masyarakat kampung naga. ari di beulah wetan diwatesan ku walungan ciwulan nu huluwo tananana ti gunung cikuray garut. kampung naga kaasup hiji pakampungan nu masarakatna masih nyekel deleg tali paranti ditinggal karuhunna. kahirupan sapopoe’na kampung naga teh e’stuning basajan pisan bėda jeung pakampungan-pakampungan tatar sunda sėjėnna. aya dibeulahmana leuweung larang tėh kuloneun kampung naga.

Baca Juga :  ”Kutitipkan bangsa dan negeri ini kepadamu.” Kalimat ini keluar dari seorang pendiri Negara Kesatuan Republik Indonesia yaitu?

Leave a Comment